NIEUWS

10 februari 2009
Goudse Machinefabriek Koninklijk

"Hare Majesteit de Koningin heeft besloten het recht tot het voeren van het predikaat "Koninklijk" te verlenen aan de Goudsche Machinefabriek B.V. (GMF-Gouda) te Waddinxveen". De officiƫle naam wordt hiermee voortaan: Royal GMF-Gouda.Met deze mededeling verraste de commissaris van de koningin van de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, maandagmiddag 9 februari 2009 Royal GMF-Gouda tijdens de receptie op het fabrieksterrein in Waddinxveen ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. De heer Franssen overhandigde namens de koningin de officiƫle oorkonde aan algemeen directeur Hidde Frankena.

Familiebedrijf

Royal GMF-Gouda is een 3e generatie familiebedrijf, opgericht in 1909 in Gouda door Jan Geurt Hupkes. Met de levering van de eerste walsdroger in 1916 aan Nutricia in Zoetermeer start de opmars van het bedrijf. De crisis- en oorlogsjaren zijn moeilijk maar nadien ziet men kans het bedrijf op te bouwen door het uitbreiden van het productenpakket en het vinden van nieuwe, internationale markten. Royal GMF-Gouda weet zich in de afgelopen decennia te ontwikkelen tot een volwaardige partner voor producenten in de voedingsmiddelen - , chemische - en slibverwerkende industrie wereldwijd. Ook nu nog is de walsdroger de belangrijkste machine voor Royal GMF-Gouda. Na jarenlange vestiging aan de Kattensingel in het centrum van Gouda verhuist het hoofdkantoor van Royal GMF-Gouda in 1991 naar het bedrijventerrein Coenecoop in Waddinxveen.

Huidige activiteiten Royal GMF-Gouda
Royal GMF-Gouda groeit in de loop der tijd tot een onderneming met ruim 170 medewerkers op 8 locaties in 3 werelddelen . De veelal zelf ontwikkelde producten vinden hun weg over de hele wereld: ruim 90% van de jaarlijkse omzet wordt gerealiseerd door export van producten naar meer dan 55 landen. Royal GMF-Gouda levert gespecialiseerde installaties voor de chemische- en voedingsmiddelenindustrie op het gebied van de processen: drogen, stollen en schillen. De installaties worden geleverd voor de meest uiteenlopende toepassingen en verschillende capaciteiten. In de loop van de jaren verwerft Royal GMF-Gouda state-of-the-art proceskennis. In een goed geoutilleerde ontwikkelingsafdeling worden nieuwe producten, toepassingen en processen voor haar klanten beproefd. Zo staat alle in de afgelopen eeuw opgebouwde knowhow de afnemers ter beschikking. 


NIEUWS

25 juni 2009
Wegener door fusie niet langer Koninklijk
......................
11 juni 2009
Predicaat Koninklijk voor Buhrs in Zaandam
......................
10 februari 2009
Goudse Machinefabriek Koninklijk
......................